-    hotel-vallonnee-front 2 

 

 

 

Handige Links

 

  

"Fietsverhuur & informatiecentrum"

NatransHet natuurtransferium kent een tweeledig doel. Enerzijds is het doel de bestaande toeristische structuur te verbreden en te versterken door de wandel- en fietsroutes te laten starten op een centraal punt, waar ook de nodige informatie verstrekt kan worden. Beoogd wordt het bieden van voorzieningen aan de wandel- en fietstoeristen die in aantallen blijven groeien. Het tweede doel is om het drukke autoverkeer richting het Heuvelland af te remmen: Heuvelland-bezoekers kunnen de auto parkeren bij het Natuurtransferium Simpelveld en vervolgens de reis voorzetten per fiets of wandelend.
Bezoekers kunnen hier terecht voor de volgende zaken:     

Fietsverhuur 

VVV folder punt 

Centraal informatie /service punt

Startpunt voor fiets en wandelroutes  

Start/Eind punt Geocatching GPS-wandelingen  

• Souvenier/gift shop 

Gratis parkeervoorziening

 link voor meer informatie

 

8 Wandelingen in en rondom Simpelveld:

10 fietsroutes met Simpelveld als startpunt:

 

 

Zin om een hengeltje uit te gooien op een van de vele visvijvers in de buurt, huur Uw hengel bij

Hengelsport-verhuur:

Stoomtrein ZLSM Miljoenenlijn
Een speciale plek in het kader van cultuur en toerisme is de historie van de Miljoenenlijn. Dit treinparcours wordt beheerd door de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM).

Per stoomtrein of historische "Schienenbus" (panoramatrein) over de befaamde Miljoenenlijn, Nederlands enige "bergspoorbaan". Dwars door het heuvelland tussen Schin op Geul en Kerkrade. Een route met prachtige vergezichten, diepe insnijdingen en flinke hoogten. Halteplaatsen zijn Schin op Geul, Wijlre/Gulpen, Eys, Simpelveld, Spekholzerheide en Kerkrade. Of een treinrit maken over het traject Simpelveld-Vetschau(D) dat deel uit maakt van de oudste internationale spoorlijn van Nederland.

 

 verdere Toeristische Links:

 actuele weeroverzicht Simpelveld